За три місяці роботодавці найняли понад 30 тисяч нових працівників

За три останні місяці роботодавці Івано-Франківщини подали до податкових інспекцій повідомлення про оформлення на роботу 32 614 нових найманих працівників.

Як розповіла заступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби України в області Наталія Зікрата на засіданні ради обласного громадського об’єднання підприємців і промисловців «Ділові люди Прикарпаття», у серпні роботодавці повідомили податківців про прийняття на роботу 8,8 тис. нових працівників. У вересні таких повідомлень надійшло 9,8 тис., а у жовтні – аж 14 014.

Нагадаємо, що з 5 вересня уряд відмінив мораторій на перевірки бізнесу, який дія впродовж кількох останніх років. Тож не виключено, що на тлі невідворотності перевірок керівники підприємств, будівельних і транспортних організацій, закладів торгівлі і ресторанного бізнесу, а також приватні підприємці, які використовують найману працю, просто вирішили, так би мовити, не спокушати долю й вивели з тіні робітників, які до цього трудилися у них без належного оформлення.