На Прикарпатті правоохоронці виявили злочинну групу, яка займалась «трудовим рабством»

У відповідності до Конституції України та Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод проголошеної Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй 1948 року, в Україні та інших країнах Європи є свобода, гідність, честь, недопущення рабства і примусової праці.

Проте, всупереч загальновизнаним європейським нормам злочинна група впродовж двох років утримувала в нелюдських умовах 32-ох громадян з них троє малолітніх: півторарічного, 9-ти та 7-ми річного віку. Під приводом лікування від алкоголізму та наркозалежності вони крім того, що сплачували за це кошти змушені були тяжко працювати.

В ході реалізації матеріалів кримінального провадження передбачених ч.2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України працівники підрозділів прикарпатської поліції під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали 6 осіб у порядку ст. 208 КПК України причетних до учинення тяжкого злочину, а суд обере міру запобіжного заходу.

Серед затриманих 31-річний організатор та співучасники найстаршому з них 35, а наймолодшому 22 роки.

За вказані злочини зловмисникам загрожує ув'язнення від 5-ти до 12-ти років. Проводяться слідчі дії.

Звільненим громадянам надається медична та психологічна допомога.

За матеріалами Сектору комунікації поліції Івано-Франківщини