НКРЕКП проведе позапланову перевірку «Івано-Франківськводоекотехпрому»

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) проведе позапланову перевірку КП «Івано-Франківськводоекотехпром».

Підставою для проведення позапланової виїзної перевірки є перевірка виконання рішень Регулятора щодо усунення порушень вимог законодавства, прийнятих за результатами планових або позапланових перевірок.

Відповідно до планових перевірок 2018 року підприємство мало укласти договори на водопостачання та водовідвення. Станом на кінець 2020 року водоканал уклав 95% договорів з населенням та 100% договорів з іншими споживачами. Однак, повністю порушення не усунув.

Також водоканал мав установити прилади обліку на кожній точці розповідлу послуг. Однак, досі лічильники не встановлені у 2% приватних будинків та 0,01% багатоповерхових будинків. Відповідно, порушення не виправлено.

Крім того, підприємство не оформило правоустановчі документи на 15 земельних ділянок, на яких знаходяться об’єкти нерухомості підприємства (23% від усіх ділянок).

Також підприємство не забезпечило єдиний багатоканальний номер телефону для стаціонарних та мобільних телефонів та адресу електронної пошти для прийому повідомлень.

Підприємство звернулось регулятора з листом з проханням продовжити терміни для виправлення порушень. Однак, водоканал порушив терміни для подачі такого звернення, а також не зазначив поважних причин для перенесення термінів виправлення порушень.

Відтак, НКРЕКП вирішив провести позапланову перевірку для здійснення заходів державного регулювання.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.