ДТЕК зупиняє роботу Бурштинської ТЕС

Бурштинська теплова електрична станція АТ «ДТЕК Західенерго» повідомляє про введення з 22 листопада вимушеного простою станції. Про це у листі на адресу міського голови Бурштина Роксолани Джури повідомив в.о. директора станції О.Івахів.

«Зазначене рішення обумовлено сукупністю негативних та фінансово-економічних обставин, що унеможливили подальшу роботу ТЕС у штатному режимі», - йдеться у листі.

О.Івахів зазначає, що законодавчі зміни, які дозволили російським компаніям продавати електроенергію споживачам України, призвели до заміщення на ринку національної теплової генерації імпортом.

«Зростання частки імпорту призвело до зміни режимів роботи енергоблоків ТЕС з боку НЕК «Укренерго», за командами диспетчерів відбулось розвантаження ТЕС, що суттєво зменшило обсяги реалізованої електричної енергії ТЕС», - йдеться у листі.

На думку О.Івахіва, така ситуація не лише спотворює конкуренцію на ринку електричної енергії, а й несе безпосередні ризики припинення діяльності ТЕС, ставлячи під загрозу енергетичну безпеку країни.

Крім того, керівник станції нагадує про заборгованість ДП «Енергоринок» за відпущену ТЕС електроенергію, яка утворилась під час старої моделі ринку.

О.Івахів зазначив, що через простій скоротяться обсяги надходжень до місцевих бюджетів.